Wednesday 20 October 2010

Το Κρεμμύδι

To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Allium cepa και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και σαν γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας. (wikipedia!)

Αφού τελείωσε το μάθημα θα σας πω ότι για μένα το κρεμμύδι είναι ένα από τα καλύτερα σουβλατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γκάζι (Περσεφόνης 29)


Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια και απλά σκέφτομαι τα πιτάκια με ντομάτα και τυρί, τις πατάτες φρεσκοκομμένες με τι φλούδα τους χωρίς πολλά λάδια, νόστιμες σαλάτες (δοκιμάστε αυτή με τη λιαστή ντομάτα!) , ζουμερά (και το λέμε ξανά: ζουμερά!) σουβλάκια κοτόπουλο αλλά και χοιρινό μαζί με αλάδωτες πιτούλες και μου τρέχουν τα σάλια.

Ο χώρος του είναι προσεγμένος με το μαύρο - άσπρο να κυριαρχεί. Το προσωπικό του δεν είναι από τα πιο φιλικά που έχουμε συναντήσει αλλά η θέση του είναι ιδανική για "κοινωνικό σχολιασμό" του κόσμου που κατευθύνεται στην πλατεία.

Faut: το σουβλάκι και οι λογικές τιμες
Faut Pas: δεν έχω βρει ακόμα, είπαμε το αγαπώ!






6 comments:

  1. μας τρέχουν τα σάλια μας...από την αναλυτική περιγραφή!!!

    ReplyDelete
  2. Γκαζι ε? Πώς και δεν το'χω τιμήσει ακόμα...
    Thanx for the heads up, θα επισκεφθώ σύντομα :)

    ReplyDelete
  3. Αμάν με τη λιαστή ντομάτα!!

    ReplyDelete
  4. @thanos h alitheia einai oti to exoun parakanei me ti liasti ntomata (exei ginei kati san ti roka pou den mou aresei kiolas) alla auti h salata ta spaei!

    ReplyDelete
  5. Na mas vgaloun oi admins ena vrady sto gazi emas tous followers na mas kanoun to trapezi sto kremmudi!! Tzampa sas kanoume mpougio kellaraaa??? :PPP

    ReplyDelete