Tuesday 20 April 2010

Μια καλή βραδιά κλείνει με ένα καλό σφηνάκι ή μήπως… το αντίστροφο?

Όχι, δεν είμαστε αλκοολικοί απλά μας αρέσουν αυτά τα μικρά ποτηράκια με διάφορα μείγματα υγρών, που καμία φορά δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να συνδυάζονται μεταξύ τους, που διακόπτουν τη γεύση του ποτού και που πολλές φορές είναι υπεύθυνα για ατελείωτα hangovers!

Ασφαλώς όλοι έχουμε πιει, το θέμα είναι ποια είναι τα καλύτερα και αξίζουν να αναφερθούν και ποιά είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε όπως ο Διάβολος το λιβάνι (γιατί ναι, υπάρχουν και τέτοια…)

Η λίστα του OutInAthens!!

1. Frangelico με φράουλα (σημαντικό να ζητήσετε τη φράουλα!): πρόκειται για λικέρ που πάνω στο ποτήρι ο καλός μπάρμαν στερεώνει μια φράουλα και περιχύνει σιρόπι σοκολάτας!! Ελαφρύ, με πολύ ντελικάτη γεύση, το καλύτερο το έχουμε πιει στο Belafonte στον Κεραμεικό.

2. Flaming Lamborghini (ή υπερπαραγωγή μιας και έρχεται σε ένα ποτήρι συνήθως μαρτίνι με καλαμάκια και φωτιές!): Μετά από προσπάθεια ανακαλύψαμε ότι περιλαμβάνει Kalhua, Sambuca, Blue Curacao και Bailey’s Irish Cream. Ευχαριστούμε το GazArte που μας το έμαθε…

3. Bloody Mary (μπορεί να γίνει σφηνάκι? Βεβαίως, και μάλιστα είναι και πολύ ωραίο!): Ντομάτα, vodka. αλάτι και tabasco, εναλλακτική λύση που κάνει τη διαφορά. Στο Belafonte και πάλι!

4. Cappuccino: όχι, δεν είναι ο καφές αλλά ένα γευστικότατο σφηνάκι με τρεις στρώσεις από ποτά αν ξέρει κάποιος πώς φτιάχνεται, ας μας το πει κι εμάς!!!

5. Tequila-Amaretto: Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σφηνάκι θρύλος της παρέας του OutInAthens, ένα σφηνάκι που έχει καταστρέψει (με την καλή έννοια πάντα) κόσμο και κοσμάκη. Μη σας παραξενεύει ο συνδυασμός απλά δοκιμάστε το! Φερμένο από τη Μύκονο, πλέον παντού!

6. Υποβρύχιο: Τι πιο απλό, τι πιο κλασικό, τι πιο δοκιμασμένο! “Ύπουλο” σφηνάκι Jack Daniels, “κρυμμένο” σε ποτήρι μπύρας. Κλασικές Rock n’ Roll (Κολωνάκι ντε!) καταστάσεις.

7. Elixir: Απίστευτος συνδυασμός πάνω από 100 διαφορετικών βοτάνων, σε ένα ποτό που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ό,τι ομορφότερο έχετε πιεί ποτέ. Πού το βρίσκετε; Στο Mini Bar, πού αλλού;

8. Amaretto Sour: Η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού! Amaretto και στυμμένο λεμόνι, το ιδανικό σφηνάκι για να κεράσεις "νέες αφίξεις" στην παρέα. Το καλύτερο το ήπιαμε στο Moshi Moshi στην Ηγουμενίτσα, αλλά έκτοτε έχει γίνει αγαπημένο και στο Ten του Κολωνακίου.

Για τις 2 τελευταίες θέσεις κρατήσαμε τα πιο ακραία. Σαν σημάδια του πού μπορεί κάποιος να φτάσει (αλλά πρέπει πάση θυσία να το αποφύγει), παρακαλείστε όπως ΔΕΝ ακουμπήσετε τα παρακάτω:

9. Jack – Drambuie – Tabasco: με προέκταση σε ό,τι περιέχει Tabasco, απλά δεν έχουμε λόγια να εξηγήσουμε τις παρενέργειες!

10. Jaegermeister, Ούζο, vodka: Ειλικρινά, πες μου, τώρα που είμαστε και μεταξύ μας: Τι σκεφτόσουν;

Θα χαρούμε πολύ να δοκιμάσουμε και τις δικές σας προτάσεις!!

14 comments:

  1. Χαχαχαχαχα!!!!! No comments!!!

    ReplyDelete
  2. thano gia poios eisai ipeu8inos?? :P
    ase me na mantepsw gia auto me to ouzo??

    ReplyDelete
  3. Δεν θυμάμαι... ;)

    ReplyDelete
  4. Πάντως η λουλουέκδοση (χωρίς vodka) είναι καταπληκτική, από τα αγαπημένα μου σφηνάκια.

    ReplyDelete
  5. THA PARAMEINO PISTI SE AUTO ME TI FRAOULA.....

    ReplyDelete
  6. Θα μυηθείς. Όχι, δεν έχεις επιλογή. Και πρέπει να δοκιμάσω κι αυτό με τη φράουλα, κι ας μη μου αρέσει το frangelico, θα φάω τη φράουλα με τη σοκολάτα.

    ReplyDelete
  7. Λουλουέκδοση του Jaeger-ouzo-vodka = Jaeger-ouzo = Αψέντι ?

    ReplyDelete
  8. F R A O U L A F R A O U L A F R A O U L A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ReplyDelete
  9. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά του είχα ζητήσει Jaeger-ούζο-βότκα-αψέντι, αλλά δεν είχε αψέντι. Έπρεπε απλώς να ζητήσω κάτι που θα περάσει κατευθείαν από τον ουρανίσκο μου στο πάτωμα, αυτό θα έφτιαχνε μάλλον.

    ReplyDelete
  10. me auto ton sindiasmo den 3erw an tha perasei apo to stoma sou sto patoma! 3erw oti esu tha metafer8eis amesos sto nosokomeio!!
    ara kala ekane o lab kai to ebale sti katigoria sfinakia pou apofeugoume :P

    ReplyDelete
  11. Cappuccino shot = Kahlua, ρούμι και αφρόγαλο

    Μπορεί να το βρεις και σε άλλες εκδόσεις:
    - Light, μόνο με Kahlua και αφρόγαλο (+κανελίτσα)
    - Caffeinated, με epresso αντί για ρούμι (για να κόψετε τα Red Bull)
    - Mexican, με τεκίλα αντί για ρούμι (άι καράμπα!)
    και ποιος ξέρει πώς αλλιώς το μπασταρδεύουν :p

    ReplyDelete
  12. Χαχαχα, point to Zoo!!

    (τα Red Bull δεν κόβονται, κάποια στιγμή μπορεί να αφιερωθεί και ολόκληρο post στη Vodka Red Bull...)

    ReplyDelete
  13. Η οποία όχι μόνο είναι χάλια, αλλά έχει και τη μαγική (για την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη σύστασή της, αλλά και τις συνήθειές μου) ιδιότητα να κάνει κι εμένα χάλια. ;)

    ReplyDelete
  14. re mi ta pinete auta kanoun kako sti kardia :P
    olokliro post se vodka red bull epibalete giati ta spaei!

    ReplyDelete