Friday 22 October 2010

Αμπάριζα

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι μου αρέσουν πολύ οι χαλαρές έξοδοι και το ιδανικό σημείο της πόλης αυτή την εποχή είναι η περιοχή κοντά στο Σύνταγμα: Κολοκοτρώνη, Χαβίου, Κλειτίου, Λέκκα, ζωντανεύουν πλέον και το βράδυ από κόσμο που έχει βαρεθεί το πολύβουο Γκάζι και που (αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη του OutInAthens αλλά τι να κάνουμε, θα σας αλλάξουμε τα μυαλά σιγά-σιγά) θεωρεί το Κολωνάκι δήθεν.



Σε ένα από αυτά τα στενά λοιπόν βρίσκεται το Αμπάριζα (Λέκκα 14) ένα μικρό και πολύ χαριτωμένο μπαράκι που σου φτιάχνει τη διάθεση με την jazz και funky μουσική που παίζει.



Αλλά και τα ποτά του (με ιδιαίτερη πάντα μνεία στο gin-tonic που με πολύ προσοχή στη δοσολογία ετοιμάζεται αλλά και τα cocktails του) είναι φανταστικά και φτηνά (7 ευρώ!). Από όσο γνωρίζουμε λειτουργεί και το πρωί σαν καφέ που ασφαλώς θα επισκεφτούμε με πρώτη ευκαιρία!


Βέβαια, αυτό που κάνει το Αμπάριζα ξεχωριστό για μένα, είναι η δυνατότητα να πίνω το ποτό μου στα σκαλάκια της απέναντι πολυκατοικίας πάντα με την προϋπόθεση να επιστρέφω τα ποτήρια στο μπάρμαν! (Σημ. Lab: πάντα βολεύει να έχεις το spot σου!)


Faut: η χαλαρή διάθεση και η καλή μουσική.


Faut Pas: όποιος μας πιάσει τα σκαλάκια απέναντι θα γίνει φασαρία!

1 comment: